Zrębki wędzarnicze BlueSMOKE to produkt pochodzenia naturalnego służący do wędzenia żywności, głównie mięsa, ryb, serów. Jest uzyskiwany przez zrębkowanie poprzeczne, sterylizację oraz uszlachetnianie drewna.
Surowcem do produkcji jest certyfikowane, pełnowartościowe drewno z twardych drzew liściastych - buka, olchy, dębu, które podlega rygorystycznym normom certyfikatu Qualifor.
Zrębki wędzarnicze stosowane są do uzyskania odpowiedniego dymu, który powstaje podczas pirolizy termicznej (wydymiania) lub ekstrakcji parowej w dymogeneratorze komory wędzarniczej lub dojrzewalni. Zrębki BlueSMOKE można stosować do wędzenia zimnym i gorącym dymem wędzarniczym również z dodatkiem pary wodnej.
Gwarancja powtarzalności towaru
100% naturalne zrębki, bez dodatku środków chemicznych, wolne od kory, pyłów, ciał obcych czy zanieczyszczeń
Największa zawartość naturalnych związków aromatycznych. Uzyskany z naszych zrębków dym nadaje trwałą barwę, połysk, pożądany aromat oraz smak już po krótkim wędzeniu
Najkrótszy czas wędzenia, skuteczny i powtarzalny proces obróbki termicznej, czyli oszczędność zrębek i mniejsze straty na ciężarze gotowego produktu
100% smaku. Wysoka zawartość związków konserwujących, barwiących i aromatyzujących. Gwarantujemy stabilność barwy wędzonek, która nie znika po wychłodzeniu.
Wysoka wydajność dymotwórcza, a więc niskie zużycie oraz oszczędności w eksploatacji komór wędzarniczych
Minimalne ilości benzo(a)pirenu, czyli zdrowsze wyroby spełniające normy
Gwarancja optymalnego procesu wyżarzania zrębków oraz prawidłowej, czystej eksploatacji komór wędzarniczych, mniej smoły i popiołu, a więc redukcję kosztów związanych z ich usuwaniem i utylizacją.
Wysuszone i wysterylizowane zrębki, wolne od wilgoci powodującej procesy gnilne, a w konsekwencji wykwity pleśni na wędlinach
Wysyłki realizowane w dzień zamówienia, dostawa w 24 godziny.
Zapewniamy właściwy materiał wędzarniczy dla każdego typu dymogeneratora komory wędzarniczej w każdym systemie pracy.
Nasz innowacyjny sposób obróbki termicznej, przebiegający w systemie zamkniętym przy udziale wysokiej temperatury eliminuje szkodliwe czynniki: pleśń, drobnoustroje, zarodniki, bakterie, a gotowy produkt nie ulega deprecjacji.
Zrębki BlueSMOKE to 100% natury - produkowane są wyłącznie z pełnowartościowego drewna objętego standardem FSC® (Forest Stewardship Council) oraz certyfikatem Qualifor nr SGS-FM/COC-0243. W przeciwieństwie do zrębków z drewna niewiadomego pochodzenia zrębki BlueSMOKE są wolne od trucizn, klejów, środków ochrony roślin itp.
Gwarantujemy niską zawartość wody, a tym samym możliwość długiego składowania materiału wędzarniczego bez utraty jakości.
Wybór zrębków BlueSMOKE oznacza opłacalność i niskie koszty w całym procesie eksploatacji. To także gwarancja niezawodności i wieloletniego użytkowania komór wędzarniczych.
Monrol Sp. z o.o. działa na rynku od 50 lat. Produkuje wysokiej jakości (certyfikowane) eco zrębki do wędzenia żywności, głównie z drewna olchowego i bukowego. Dostarcza zrębki do największych zakładów mięsnych, rybnych, mleczarskich i owocowych w Polsce, jak i 30 krajach na świecie. Podstawą działania firmy jest permanentny rozwój i utrzymanie przewagi konkurencyjnej przez technologię. Dzięki temu produkty Monrol Sp. z o.o. dają klientom możliwość tradycyjnego wędzenia na skalę przemysłową.
Nasze motto to Technologia inspirowana naturą. Do produkcji wykorzystujemy drewno pochodzące z dobrze zarządzanych lasów z certyfikatem FSC®, jak również sami jesteśmy posiadaczem certyfikatu FSC® o numerze CU-COC-854488. W zakresie zarządzania środowiskowego działamy zgodnie z normą ISO 14001. Wdrożyliśmy też System Zarządzania ISO 22000 oparty na zasadach HACCP oraz PN-EN ISO 9001.
Na wysoką jakość naszych zrębków wpływa m.in. pochodzenie drewna oraz stała kontrola procesu produkcyjnego. Produkcja opiera się na Systemie Zarządzania ISO 22000, wywodzącego się z zasad HACCP oraz PN-EN ISO 9001.
Podczas produkcji zrębki nie są poddawane działaniu środków chemicznych – następuje wyłącznie obróbka mechaniczna i termiczna.
Produkt jest w 100% naturalny.
MONROL Sp. z o.o.
NIP: 546-000-06-42 / REGON: 050016798
Dział handlowy:
+48 85 716 22 56
+48 662 370 351
Biuro handlowe
Plac Bankowy 2
00-095 Warszawa
Zakład Produkcyjny:
Ełcka 41
19-100 Mońki