Zrębki olchowo-bukowe

Dym mieszanki OLCHOWO-BUKOWEJ w trakcie pirolizy (proces rozkładu organicznego zachodzący pod wpływem wysokiej temperatury prowadzony bez tlenu oraz innych celowo dodawanych reagentów) nadaje wędzonkom barwę od złocistej, aż do ciemnego karmelu zapewniając przez to produktom intensywny zapach i ich niepowtarzalny smak. Dzięki tym zrębkom barwa i aromat wędzonek trwale utrzymają się nawet po procesie parzenia i po dłuższym ich magazynowaniu. Świetnie nadają się do wędzenia:
  • wszelkiego rodzaju mięs
  • drobiu
  • ryb
  • serów
Opis charakterystyki
Skład:50% olcha, 50% buk
Wilgotność:12% ± 2%
Opakowanie:worek polietylenowy LDPE
Masa:worek 20 kg/paleta 600kg
Okres trwałości:do 12 miesięcy (przy zachowaniu warunków magazynowania: towar należy chronić przed wpływem promieni słonecznych oraz opadów atmosferycznych, nie należy ustawiać jednej palety na drugą)
  • Zrębki olchowo-bukowe Z-02

  • Zrębki olchowo-bukowe Z-06

  • Zrębki olchowo-bukowe Z-08