Zrębki olchowe

Zrębki OLCHOWE są najczęściej stosowanym rodzajem drewna do wędzenia. Dym wytwarzany w trakcie Pirolizy (proces rozkładu organicznego zachodzący pod wpływem wysokiej temperatury prowadzony bez tlenu oraz innych celowo dodawanych reagentów może w nawiasie co to takiego) nadaje wędzonym produktom barwę od miodowej, poprzez karmelową, aż do ciemnego brązu. Przez wzgląd na swoje specyficzne właściwości zrębki najlepiej nadają się do wędzenia:
  • wieprzowiny
  • wołowiny
  • cielęciny
  • baraniny
  • dziczyzny
Opis charakterystyki
Skład:100% olcha
Wilgotność:12% ± 2%
Opakowanie:worek polietylenowy LDPE
Masa:worek 20 kg/paleta 600kg
Okres trwałości:do 12 miesięcy (przy zachowaniu warunków magazynowania: towar należy chronić przed wpływem promieni słonecznych oraz opadów atmosferycznych, nie należy ustawiać jednej palety na drugą)
  • Zrębki olchowe Z-02

  • Zrębki olchowe Z-06

  • Zrębki olchowe Z-08