Zrębki grillowe

  • suszone są czystym, filtrowanym, gorącym powietrzem (120 stopni C), które nie zawiera spalin
  • nie ulegają pleśnieniu i butwieniu
  • dają pewność uzyskania apetycznego wyglądu i pożądanej barwy
  • wytwarzają unikalny aromat dymu, co sprawia, że podczas grillowania wzbudzą państwo apetyt u swoich sąsiadów
  • pakowane są w poręczne foliowe 4 litrowe opakowania chroniące przed zanieczyszczeniem i wilgocią
  • nie zawierają żadnych substancji chemicznych
  • zrębki dębowe idealnie nadają niepowtarzalny smak domowym wyrobom

 

Zastosowanie

Przed grillowaniem zrębki powinny być moczone w wodzie przez co najmniej 30 min. Mokre drewno wytwarza więcej dymu. W grillach węglowych należy rozrzucić garść zmoczonych wcześniej zrębek na rozżarzony węgiel lub brykiet. W grillach gazowych należy jeszcze przed rozgrzaniem grilla umieścić mokre zrębki w specjalnym pojemniku pod rusztem. Uzyskanie dużej ilości dymu pod pokrywą, przed umieszczeniem mięsa, daje lepsze rezultaty.

Dostępne rodzaje

  • Olcha

  • Buk

  • Mieszanka olchowo-bukowa

  • Dąb